Mi is ott voltunk

Gesztenyefesztivál

I. Hegyközi palacsintasütőverseny és gesztenyefesztivál

Síter nevű településen (Bihar megye) először rendezték meg idén a Hegyközi Palacsintasütő Versenyt és harmadszor a Gesztenyefesztivált. ... »»»

A gyümölcs ...

... méltó ünnepe

... azáltal, hogy helyi terméket vásárolunk, a befektetett munkát tiszteljük, és ezzel együtt a helyi termelőt támogatjuk. ... »»»

Túróspuliszka-fesztivál

hetedik alkalommal is Gyimesekben

A helyszínnek választott település hűen tükrözi azt, hogy a Gyimesekben a puliszka most is a mindennapi étkezés szerves része. ... »»»

Főzőtábor

csupa-csupa finom falattal

Az Erdélyi Konyha kistestvéreként emlegetett Finom Falatok magazin szervezésében került sor a festői szépségű Nagyágon az első főzőtábor-
ra. ... »»»

Iskolába

ment az Erdélyi Konyha

Gyerekekkel foglalkozni mindig nagyon hálás dolog, hiszen érdeklődő, figyelmes tekintetük arra sarkallja a felnőtteket, hogy bizonyítsanak előttük. ... »»»

III. GYULAI KOLBÁSZ- ÉS SÓDARMUSTRA

Amikor minden a kolbászról és sonkáról szól

Az égiek is jó szemmel nézhették a füstölt húsfélék kiállításának és vásárának előkészületeit, hiszen március derekán verőfényes tavaszi hétvégét biztosítottak a gyulai várkertben helyet kapó esemény idejére. ... »»»

Csapatépítő hétvége ivóban

A szakmai találkozó témája:
a vadhúsok

Három tartalmas napot tölthetett az Erdélyi Konyha csapata magyarországi meghívott vendégek társaságában az Ivói (Zeteváralja) Vadaspark szomszédságában épült Honor Villában, február első hétvégéjén. ... »»»

Csapatépítő hétvége IvóbanHárom tartalmas napot tölthetett az Erdélyi Konyha csapata magyarországi meghívott vendégek társaságában az Ivói (Zeteváralja) Vadaspark szomszédságában épült Honor Villában, február első hétvégéjén. A szakmai találkozó témája a különféle vadhúsokból elkészíthető hagyományos és különleges ételek sütése-főzése, tálalása, illetve ezek fotózása volt. Albert András, a Honor vállalat vezetője nemcsak nagyszerű házigazdának bizonyult, hanem beavatta a vendégeket a vadtenyészet és a vadhúsfeldolgozás titkaiba is.

csapatepito

A vadhúsok elkészítése a Honor Villa látványkonyhájában zajlott,

csapatepito

ahol a kettes csapatokba szerveződő Erdélyi Konyhás lányok előbb főztek,

csapatepito

majd Gyugyi Péter gasztrofotós irányításával fényképeztek.

csapatepito

A továbbiakban Pálinkás Norbert Paprika tévés tapasztalatait osztotta meg a lányokkal,

csapatepito

majd természetesen az elkészített ételek kóstolója következett.

csapatepito

Utolsó nap a vadasparkban a szinte már háziállatokká szelídült vadakban gyönyörködhettünk.

Lejegyezte: György Ottilia – Csíkszereda

Vadhússaláta gazdagon

csapatepito

Hozzávalók:

725 dkg főtt szarvas- és vaddisznóhús vegyesen 35 dkg héjában főtt burgonya 1 szál sárgarépa 3 főtt tojás 3 csemegeuborka 25 dkg alma néhány szelet füstölt vadhús a majonézhez: 1 tojássárgája 2 dl olaj 1 teáskanál mustár só, bors, citromlé a díszítéshez: citrom lilakáposztalevelek.

Elkészítése:

A vadhúst egyenletes csíkokra vágjuk. Ugyanígy szeleteljük a megtisztított burgonyát, 2 keményre főtt tojást, az uborkát, a nyers sárgarépát és az almát. A majonézhez a tojássárgáját kikavarjuk az olajjal, hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük, majd beleforgatjuk az elő-készített alapanyagokat, és hagyjuk az ízeket összeérni. Tálaláskor a salátát lilakáposztalevelekre halmozzuk-osztjuk szét, és cikkekre vágott citrommal, karikára vágott főtt tojással, illetve füstölt vadhússal díszítjük.

Tipp: Ha a vadhúst kifejezetten erre a célra készítjük, zsályalevéllel, borókabogyóval, bazsalikommal, kakukkfűvel és sóval ízesített vízben pároljuk puhára.